Potrzebne do zrobienia tego masełka jest niewiele
Składniki:
- kostka masła b/l. Może być także roślinne ale dość twarde i bez zawartości węglowodanów lub w śladowych ilościach.
- łosoś wędzony (w ilości uznaniowej może być 3 plasterki a może dwa opakowania).
- cytryna (parę kropli do smaku).
Jak ktoś lubi może być nieco pokrojonej natki pietruszki
Masło o pokojowej temperaturze rozcieramy w misce z paroma płatkami łososia wędzonego, dodajemy kilka kropel cytryny i może a nie musi być niewiele natki pietruszki. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Połowę masy wkładam w słoiczek a drugą część zwijam w folię w kształcie walca.
Tą część w folii wkładam do zamrażalnika.
A z dobrodziejstwa w słoiku korzystam smarując cieniutko chleb pogryzając pomidorki.
Smacznego.
1 komentarz:
Przepis - rewelacja! Musi być to cudowne!
panele podłogowe
Prześlij komentarz