składniki:
2 cebule, pokrojone w kostkę.
2 ząbki czosnku,
3 łyżki smalcu do smażenia
1 gotowane udko z kurczaka (porcja z rosołu),
20 dkg łaty wołowej gotowanej (porcja z rosołu),
20 dkg pieczonej wieprzowiny (np. z obiadu kawałek pieczystego),
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego,
pieprz czarny,
pęczek pietruszki,
1 laska selera naciowego.
Mięso zmielić w maszynce z laską selera, dodać usmażoną cebulkę na rumiano, rozdrobniony czosnek. Doprawić solą ok. 1/2 łyżeczki, pieprzem ziołowym 1/2 łyżeczki i czarnym, pokrojoną pietruszką. Dobrze wymieszać wszystkie składniki. Farsz gotowy do zawinięcia w pierogi, naleśniki, paszteciki, krokiety itp.
Smacznego!