11/25/2014

Farsz mięsny do pierogów, naleśników, krokietów.












składniki:

2 cebule, pokrojone w kostkę.
2 ząbki czosnku,
3 łyżki smalcu do smażenia
1 gotowane udko z kurczaka (porcja z rosołu),
20 dkg łaty wołowej gotowanej (porcja z rosołu),
20 dkg pieczonej wieprzowiny (np. z obiadu kawałek pieczystego),
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego,
pieprz czarny,
pęczek pietruszki,
1 laska selera naciowego.



Mięso zmielić w maszynce z laską selera, dodać usmażoną cebulkę na rumiano, rozdrobniony czosnek. Doprawić solą ok. 1/2 łyżeczki, pieprzem ziołowym 1/2 łyżeczki i czarnym, pokrojoną pietruszką. Dobrze wymieszać wszystkie składniki. Farsz gotowy do zawinięcia w pierogi, naleśniki, paszteciki, krokiety itp.
Smacznego!

Brak komentarzy:

kanalizacja i odpowietrzenie

  Remonty w domu który przez ok.. 30 lat był zaniedbany i nic w nim nie robiono mszczą się niemiłosiernie. Jedni dbają a drudzy maja w nawyk...