Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z kwietnia 17, 2016

Jajecznica z szparagami

Za oknem deszczowo, podwójna tęcza i mam szparagi zielone. Myślenie ma przyszłość hm... Kolację czas przygotować...
Mam apetyt na jajecznicę z zielonymi szparagami  i zabrałam się  za obieranie szparagi ale  mało jedna to obrałam trzy sztuki i pokroiłam do tego cebulkę, jaja i jest apetycznie.

Składniki : na 3 porcje.
3-5 szparag
1 mała cebulka
1 łyżka masła bez laktozy
6 jaj
Szczypta soli i pieprzu
Szczypta posiekanego szczypiorku

Szparagi opłukać w zimnej wodzie obrać i pokroić w pół centymetrowe kawałki. Cebulkę obrać i pokroić w piórka.
W patelni roztopić masło wrzucić cebulkę i pokrojone szparagi  smażyć ok 3-4 min na wolnym ogniu wybić jajka i mieszać do uzyskania pożądanej konsystencji, doprawiając przyprawami.
Rozłożyć  na talerzyki posypać szczypiorem. Podawać z  chlebem.
Smacznego.